Gelecekte Hangi Beceriler En Önemli Olacak?

robot-insan beceri
2.142

Gelecekte işyerinde hayatta kalmak için hangi beceriler en önemli olacak? Geleceğe Yönelik Facebook’ta grubumuzun üyelerine göre duygusal zeka, uyarlanabilirlik ve öğrenmeye istekli olma.

Şu anda, 10 meslekten altısında, faaliyetlerin% 30’undan fazlası teknik olarak otomatikleştirilebilir. Dünya Ekonomik Forumu’nun İşlerin Geleceği araştırması, 2020’den önce 5 milyon işin kaybedileceğini ve yapay zeka (AI), robotik ve diğer sosyo-ekonomik faktörlerin insan işçilerinin ihtiyacının yerini aldığını gösteriyor.

Bu değişen işgücünün bir parçası olarak 2.1 milyondan fazla iş yaratılacak. Böylelikle “teknolojideki hızlı gelişmelere tepki verme ve adapte olma yeteneği”, bir grup üyenin öne sürdüğü önemli bir beceri.

PwC’nin İşgücü raporunun geleceğine göre, CEO’ların% 39’u, yapay zeka’nın gelecekte işletmeleri için ihtiyaç duyacakları beceriler üzerindeki etkisini düşünüyor. Problem çözme, uyarlanabilirlik, işbirliği, liderlik, yaratıcılık ve yenilikler listesinin başında – Facebook grubumuzun vurguladığı tüm alanlar mevcut.

Bu arada, birçok yorum gelecekteki çalışanlara duygusal ve sosyal zekânın önemini gösteriyor. Birçoğu için, bu beceriler insan işgücünü gelecekte daha otomatik olandan ayırt etmek için hayati bir yol olarak görülüyor.

Peki ya robot işçiler sonunda duygusal zeka ve “daha ​​yumuşak” beceriler öğrenirse? Bu, insan işçileri için ne anlama geliyor? Bu becerilere sahip işçilerin fazlalığıyla ne olacak?

Katılımcı grup üyeleri, bunun bir endişe oluşturmadığını ifade ediyor. Biri şöyle diyor: “İnsan duygularını öğretebilsek de, duygular için bir standart yok ve makineler temel insan içgüdüsünün doğal yeteneğini taklit edemeyecektir.” Bu duygu insanların% 73’ü tarafından paylaşılıyor. Aynı PwC raporuna göre, teknoloji insan aklının yerine geçemeyeceğine inanıyoruz.

Duyguların kodlanmasına rağmen, bu tüm insan davranışlarının makineler tarafından taklit edilebileceği anlamına gelmemeli. Davranış duygu ve eylemlerdir. Standart olmayan davranışların sınırı yoktur. Yalan, manipülasyon, patolojik reaksiyonlar – bunlar değiştirilmesi en zor olanlar ve aynı “nitelikler” makineleri “altüst etmek” için kullanılabilir.

Daha fazla duygusal zekaya ve sosyal becerilere sahip daha fazla çalışan memnuniyetle karşılanacaktır. Böyle bir öz-farkındalık ile,” iş “ya da iş unvanlarının tanımlarının dışında bir amaç ve anlam duygusu geliştirmek için daha iyi bir konuma geleceğiz.

Daha sonra zamanımızı ve enerjimizi dünyanın daha büyük sorunlarına nasıl dönüştürebiliriz?

Araştırmacıların önemli bir kısmı, insan ve robot işgücünü bir araya getirmek için sistem istihbaratını anlama ve uygulama becerilerini savunuyor : “Teorinin ana kavramı, insanın duyarlılığı ile mühendislik düşüncesini (kırık şeyleri düzeltmek ve yenilerini icat etmek) birleştirmektir. ”

Yeni becerilerde öğrenme ya da yeniden eğitim alma isteği, özellikle düşük vasıflı işçiler için işin geleceğine hazırlanmak için özellikle önemli. 2030’a gelindiğinde, PWC’ye göre, dünyadaki 2,66 milyar iş gücünün% 8-9’unun yeni mesleklerde olacağı ve yeni oluşturulan işlerin çoğunun mimarlık, mühendislik, matematik gibi uzmanlık alanlarında olacağı bekleniyor.

Sürekli öğrenmeyle sürekli güncelleşerek en iyisi olmaya çalışmalıyız…

Harvard Üniversitesi’nde eğitim ve ekonomi doçenti olan Deming, avukatlar gibi uzman ve sosyal becerileri  birleştirmek olanlar, daha korunaklı olurken, tek başına sadece matematiksel beceri gerektiren işler, otomatik olarak yapılabilir’’ diyor.

“Parlak bir geleceğin sırrı, esneklik içinde ve kendini yeniden icat edebilme becerisinde yatıyor gibi görünüyor. Geleceğin STEM becerilerinde olduğuna ve ilginizi çekeceğine inanıyorsanız, bunun için kendiniz eğitin. Fakat dünyanın pek çok programcıya, yazılımcıya ihtiyacı yoksa tekrar düşünmeye hazır olun !

Eğer güçlü aday-çalışan ilişkileri kurarak ilerleyen bir ik’cı iseniz, mutlaka bir ik’cı olmak zorunda kalmadan bu kabiliyeti nasıl uygulayabileceğinizi düşünün. Kendinizi, tanımlanmış bir rol veya meslek değil, bir beceri ve yetenek paketi olarak düşünün. Hep beraber düşünelim…

Yeni yazılardan ve güncellemelerden hemen haberdar olmak için bildirimlere abone olun

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.