Yönetimde İnsan
  • Dijitalleşme
  • İnsan Yönetimi
  • Genel
  • İşgücü
  • Editör Seçimi
  • Çalışma Psikolojisi
Cuma, Mar 20, 2026
Yönetimde İnsanYönetimde İnsan
Font ResizerAa
Search
  • Anasayfa
  • İşgücü
  • Dijitalleşme
  • İnsan Yönetimi
  • Finans
  • Strateji&Liderlik
  • Kültür&Sanat
  • Toplum
    • Aile & Yaşam Biçimleri
    • Sağlık
    • Göç & Kimlik
Follow US
Zihinsel Dönüşüm
Dijitalleşme

Endüstri 4.0’da Zihinsel Dönüşüm ve Türkiye

Aykut Güner
Last updated: 16 Ocak 2018 03:51
Aykut Güner
Share
değişim
SHARE

Dijitalleşme sürecinde ne yapmak istediğimizi ortaya koymalıyız.Zihinsel dönüşümümüzü hızlandırmak lazım.

Verimlilik konusunda geçmişe bakılınca 10 yıl önce ERP’ye yaklaşımızı hatırlayabiliriz. Teknolojinin kullanıcısı olmamız yeterli değildir, bu teknolojiyi üreten ve standartlarını belirleyen olmamız gerekiyor.

Dönüşümde verimliliği tetikleyen bazı etmenler olduğu görülüyor. Bunlardan birincisi zihinsel dönüşümdür. Böyle bir zihinsel dönüşüm hem verimlilik hem de gelecek süreçlerden örneğin Endüstri 4.0 döneminden yararlanabilmeyi sağlayacaktır.

Umuyorum ki Türkiye Endüstri 4.0’dan iyi faydalanacaktır.

Türkiye’ye yatırım yapan, yazılım geliştirmeyi desteleyen kuruluşları desteklemek gerekiyor…

 Zihinsel dönüşümle ilgili olarak  çok temel çalışmalar var.

İnovasyon ise ilerlemenin temelinde yatan unsur ve bunun için vatandaşlara sunulan hizmetlerin farklılaşması gerekiyor. Vatandaşların hizmetlere erişim yöntemlerinin, başka bir bakış açısıyla, verinin toplanmasında kullanılan yöntemlerin değiştirilmesi gerekiyor. Veriyi anlamlı hale getirmek ve bu şekilde kullanılması için teknolojiler üretiyoruz. Ama sahip olduğumuz veriyle nasıl karar alıyoruz bu önemlidir.

Dönüşümün verimli hale gelmesi için iletişimin verimli hale gelmesi gerekmektedir. Bu konuya  ne kadar yatırım yapıyoruz? Samimi cevaplanması gerekir. İletişim modellerini değiştiriyoruz. İletişim temelde insanların birbirinin ne dediğini anlamasıdır.

Zihinsel dönüşüm bize önyargılardan kurtulmaya başlamayı söylüyor. Kalkınma Ajansları vasıtasıyla üniversitelerden yeni mezun gençlerimizi farklı ülkelere göndererek farklı iş yapma yöntemlerini öğrenmelerini sağlamaya çalışıyoruz.

Dijital dönüşümün 3 bileşeni var. Birincisi kişiselleştirme. İkincisi verimliliği artırmak için süreçlere odaklanmak. Üçüncüsü ise ortak paylaşım. Paylaşım platformları inşa etmek zorundayız. Rekabet ettiğiniz şirketler de dahil olmak üzere bir arada iş yapma kültürünü geliştirmemiz gerekiyor. Ar-Ge’de birlikte çalışma kültürümüzü zayıf görüyorum.

Değişim kaçınılmaz şekilde karşımıza geliyor. İnternetin sağladığı iş ve ekonomi hacmi çok büyük.

Bunca regülasyona rağmen bulut bilişimden dahi yeterince yararlanamıyoruz. Bulut bilişimin özellikle iyi anlaşılması gerekiyor. Bu konudaki çalışmalara ağırlık verilmesinin çok yararlı olacağını düşünüyorum.

Coşkun Dolanbay

Konu ile alakalı ayrıca bakmak isterseniz:https://yonetimdeinsan.com/tr/endustri40/yeni-sanayi-devrimine-turkiye-hazir-mi/

TAGGED:büyük dönüşümDeğişim. dönüşümEndustri 4Sanayi 4.0TRTurkeyTürkiyeÜlgenerZihinsel DönüşümZihniyet dünyamız
Share This Article
Facebook Copy Link Print
ByAykut Güner
İş yaşamının bugününde ve geleceğinde 'insan' olgusunun taşıdığı değeri; akademik araştırmalarım, profesyonel deneyim ve düşünsel birikimimle harmanlayarak anlamaya ve anlatmaya çalışıyorum. Bu platformda, "daha iyisi" diyerek birlikte yanıt aramak, düşünmeye ve dönüşmeye katkı sunmak için buradayım.
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Seçimi

Liyakatin İdeali ve Gerçek Hayattaki Çıkmazı: Meritokrasi

Aykut Güner
5 Min Read

Okuyan Yazara Dönüştüğünde: Yazma Kültürüne Bir Davet

Aykut Güner
5 Min Read
Yeşil boya fırçasıyla boyanmış bir sanayi tesisi, çevreye zarar veren fabrikaların yeşil imajla gizlenmesini simgeleyen illüstrasyon.

Yeşilin Karanlık Tonları: Kavram Kavram Yeşil Manipülasyon

Aykut Güner
5 Min Read
Görselde, sol tarafta büyük ve yapraklı bir ağaç, sağda daha küçük bir genç ağaç ve çevresinde birkaç küçük fide yer almakta; açık mavi gökyüzü ve hafif bulutlu bir fon eşliğinde, ağaçların farklı gelişim evreleri sembolik olarak resmedilmiş.

Geçmişi Olmayan Gelecekte Kuruluşlar, Meşruiyetlerini Nasıl Kuruyor?

Aykut Güner
7 Min Read

You Might Also Like

Bir kadın ve bir robot, dizüstü bilgisayarlar önünde karşılıklı oturuyor; arka planda adalet terazisi sembolü yer alıyor.
Dijitalleşme

Yapay Zekânın Kararları, İnsanlığın Sınavı

12 Haziran 2025
Yüksek katma değer
Dijitalleşme

Yüksek Katma Değerli Ürünlerde Markalaşma

14 Ağustos 2017
deming sözleri
İnsan Yönetimi

Fırsatlar Önümüzden Geçip Giderken: Dr.Deming Örneği

20 Nisan 2018
Yüzlerce takım elbiseli çalışanın protesto yürüyüşü yaptığı görselde, büyük şirket logoları ve "işten çıkarmaları durdurun" pankartı yer alıyor.
Dijitalleşme

2025 Global İşten Çıkarma Trendi: Yapay Zekâ İş Gücünü Nasıl Etkiliyor?

23 Mayıs 2025
Yönetimde İnsan

Yönetimde İnsan, 2014’ten bu yana dijital çağın insan, kurum ve toplum üzerindeki etkilerini ele alan bağımsız bir yayın platformudur. Akademik derinliği ve güncel içgörüleri harmanlayarak, hem profesyonellere hem de meraklı zihinlere düşünme, sorgulama ve bağlantı kurma imkânı sağlar.

Linkler

  • Yönetimde İnsan Manifestosu
  • Neden Yazıyorum?
  • Yayın İlkeleri
  • Kopyalama Kuralları Sözleşmesi
  • BM Küresel İlkeler Sözleşmesi
  • İletişim

Linkler

  • Dijitalleşme
  • İşgücü
  • Kültür&Sanat
  • İnsan Yönetimi
  • Finans
  • Strateji&Liderlik
  • Toplum
  • Editör Seçimi

Eposta İletişim

  • [email protected]

Yönetimde İnsan – Tüm Hakları Saklıdır.

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?