İK, Yeni Yapay Asistanıyla Tanışmak Üzere: Glint

Yapay zeka
1.086
Yapay asistan İK liderlerine bir nimet olabilir.

Yapay zeka insan kaynağına geliyor, ama camianın Türkiye’de buna inanması ve uygulaması kadar heyecan verici olmayacak.

yapay zeka
Yapay asistan

Yapay zeka faydaları anlatan danışmanlar ve yoga sınıflarını barındıran parlak gümüş robotlar da olmayacak. Ancak çok uzak olmayan bir gelecekte, çalışanlara faydaları ile ilgili sorulara cevap verebilecek ya da insanlara yoga sınıfının nerede olduğunu söyleyebilecek Siri benzeri bir servis olabilecek. Şimdilerde, İK liderleri ve ekipleri için insan kaynakları sorularını yanıtlayan yapay olarak akıllı bir insan kaynağı ortağı olan SueAI adlı bir proje üzerinde çalışıyor. Teknoloji, doğal dil sorularına cevap verebilmek ve geri döndükleri yanıtlardan bilgi alabilmek için makine öğrenimi ve algoritmalarını kullanıyor.

Yapay zeka soruları anlıyor ve  ilgili cevaba sahip değilse, onu nerede bulacağını biliyor.

Kulağa tuhaf gelebilir, ancak, bu tür araçların çalışanların hemen bekledikleri, ancak haftada 15 kez yeni yardım paketi hakkında aynı soruyu cevaplama gibi önemli bir değer sağlamadıkları bir çok İK temas noktasını ortadan kaldırabileceği düşünülüyor. Bu, İK liderlerinin personel sayımı eklemeden daha stratejik bir çalışmaya odaklanacaklarını gösteriyor.

Sıradan görevleri ele almak sadece başlangıçtır. Yapay zeka teknolojisi ilerledikçe, bu araçları koçluk seansları sunan, kültür inşasını teşvik eden ve çalışanların olağanüstü derecede yüksek bir ciroya sahip oldukları veya yüksek performans gösterenler gibi eğilimleri belirlemek için çalışan verilerinin analizini inceleyecek.

Yapay zeka’yı İK’ya getirmekle sorumlu olacağız

1000’den fazla çalışanı olan şirketlere odaklanan platform, nabız anketlerinin sonuçlarını gerçek zamanlı olarak analiz etmek için yapay zeka kullanıyor ve belirli eğilimlere dayalı eylem planları öneriyor. Sonuçların gerçek zamanlı yönü, Glint’i özel kılan şey…Teknoloji, aylarca değil birkaç dakika içinde binlerce anket yanıtını gözden geçirebilir, yanıtlardan ve doğal dil yorumlarından kaynaklanan eğilimleri ortaya çıkarabilir. “Şirketler, çalışanların katılımını, finansal performansı veya satış veya müşteri hizmetlerini istedikleri şekilde izleyebileceği anlamına geliyor.

Ancak İK profesyonelleri çok heyecanlanmamalılar. İK için hala çok erken bir gün ve teknolojinin, her İK ihtiyacını karşılayabilmenin uzun bir yolu var.

İK profesyonelleri nasıl kodlanacağını öğrenmeye ihtiyaçları yok, ama nasıl çalıştığını anlamalılar. Yapay zeka hızla gelişiyor ve yakında en son İK sistemlerinin bir parçası olarak yapay zeka özellikleri pazarlanıyor olacak.

“Şirketiniz için en iyi seçimleri yapmak için şimdi önünüzde ilerlemek istiyorum.”

Bu yüzden Türkiye’de ilk insan zekası ve yapay zeka kullanılarak Dijital İK kitabı yazıyorum.

Biraz daha zaman …

Yeni yazılardan ve güncellemelerden hemen haberdar olmak için bildirimlere abone olun

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.