Yönetimde İnsan
  • Dijitalleşme
  • İnsan Yönetimi
  • Genel
  • İşgücü
  • Editör Seçimi
  • Çalışma Psikolojisi
Cuma, Şub 13, 2026
Yönetimde İnsanYönetimde İnsan
Font ResizerAa
Search
  • Anasayfa
  • İşgücü
  • Dijitalleşme
  • İnsan Yönetimi
  • Finans
  • Strateji&Liderlik
  • Kültür&Sanat
  • Toplum
    • Aile & Yaşam Biçimleri
    • Sağlık
    • Göç & Kimlik
Follow US
kriter
Çalışma Psikolojisi

Kobilerde Çalışan Bağlılığı

Aykut Güner
Last updated: 16 Ocak 2018 03:50
Aykut Güner
Share
Kobi
SHARE

Kobilerde Çalışan Bağlılığı

Çalışanların işlerine olan bağlılığı şirketlerin başarıları için önemli kriterlerden birisi olduğunu söylemeye gerek yok. Çalışanların işlerine olan bağlılığı artarsa işine olan sevgisi o kadar artar.

Contents
Kobilerde Çalışan BağlılığıKobilerde durum ne ?Bu demek oluyor ki;

Tam olarak anlayabildik mi?

Araştırmalar diyor ki ; Çalışanların bağlılığını kazanabilen şirketler diğer şirketlere oranla daha fazla başarılı ve daha fazla gelir elde ettiği gözlemlenmiştir .

Kobilerde durum ne ?

Küçük şirketlerde çalışanlar yöneticilerini daha sık görüyor ve daha çok iletişim kurabiliyor. Böylece insani ilişkiler kurabilen personel, yöneticileri ulaşılmaz kılmıyor aksine yan odalarında çalışan biri olarak görüyor, böylece şirketler başarılı oluyor… Bu demek oluyor ki sonuç olarak küçük olmak büyük işler başaramayacağı anlamına gelmiyor asıl önemli olan ister büyük ister küçük şirket olsun  yönetim ve çalışanların birbirleriyle olan uyumudur.

 

Çalışan bağlılığı ve sadakatin firma açısından her zaman çok faydalı olmadığı da bilinen bir gerçektir. Yeni geliştirilen iş kollarında  ve yaratıcılık gerektiren pozisyonlarda çok düşük çalışan devrinin şirkete zararlı olduğu sonucu bulunmuştur. Çalışan devrinin azlığı şirketin performansının düşmesine ve değişen pazar koşullarının ayak uyduramamasına yol açar bir insanın aynı şirkette aynın pozisyonda uzun yıllar çalışması yaratıcılığını ve düşüncelerini öldürür.

Bu demek oluyor ki;

Belli bir rutine bağlanıldığı zaman yeni fikirlerden trendlerden yoksun kalınıyor yani aynı pozisyonda çalışan kişi artık hiç sorgulamadan kendini geliştirmeden standart bir şekilde aynı işi yapıyor. Y kuşağı çalışanların sadakat yapıları önceki kuşaklara benzemiyor

Eski kuşaklar daha bağlı yapıda çalışırken yeni kuşakları şirkete bağlamak oldukça zor görünüyor.  Çünkü yeni kuşak çalışanlar daha eğitimli ve daha fazla kendilerinin farkındalar , bu sebeple her şirkette çalışmak istemiyorlar.

Çalışan bağlılığı yaratmak kolay bir iş değil, çok sayıda bileşeni var. Çalışan bağlılığı bir algı yönetimi sürecidir, bunları tanımlayıp daha doğru adımlar işleyip inşa etmek gerekiyor .

Bir kere daha ifade etmek gerekirse;

İnsanlar kurumları için değil, kurumlarla beraber çalışıyor. Bunu daha iyi anlayabilirsek daha güzel sonuçlar alabiliriz…

TAGGED:Çalışan bağlılığıFarkındalıkhrikinsan yönetimiİşKobiSadakatYönetimde insan
Share This Article
Facebook Copy Link Print
ByAykut Güner
İş yaşamının bugününde ve geleceğinde 'insan' olgusunun taşıdığı değeri; akademik araştırmalarım, profesyonel deneyim ve düşünsel birikimimle harmanlayarak anlamaya ve anlatmaya çalışıyorum. Bu platformda, "daha iyisi" diyerek birlikte yanıt aramak, düşünmeye ve dönüşmeye katkı sunmak için buradayım.
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Seçimi

Liyakatin İdeali ve Gerçek Hayattaki Çıkmazı: Meritokrasi

Aykut Güner
5 Min Read

Okuyan Yazara Dönüştüğünde: Yazma Kültürüne Bir Davet

Aykut Güner
5 Min Read
Yeşil boya fırçasıyla boyanmış bir sanayi tesisi, çevreye zarar veren fabrikaların yeşil imajla gizlenmesini simgeleyen illüstrasyon.

Yeşilin Karanlık Tonları: Kavram Kavram Yeşil Manipülasyon

Aykut Güner
5 Min Read
Görselde, sol tarafta büyük ve yapraklı bir ağaç, sağda daha küçük bir genç ağaç ve çevresinde birkaç küçük fide yer almakta; açık mavi gökyüzü ve hafif bulutlu bir fon eşliğinde, ağaçların farklı gelişim evreleri sembolik olarak resmedilmiş.

Geçmişi Olmayan Gelecekte Kuruluşlar, Meşruiyetlerini Nasıl Kuruyor?

Aykut Güner
7 Min Read

You Might Also Like

Çeko
Yayınlar

Dijital İnsan Kaynakları Yönetimi Uygulamaları ve Karşılaşılan Problemler

19 Ocak 2018
hr analytics
Dijital İKToplum

İK Analitiğini Kullanmak İçin Biraz Daha Düşünmek Gerekiyor

19 Mayıs 2018
ik
DijitalleşmeDijital İK

İnsan Kaynaklarının Geleceği

17 Şubat 2018
ik zirvesi
Editör Seçimi

Dijitalleşen İş Dünyasının İnsan Kaynakları Zirvesi: New HR Summit 2019

26 Eylül 2019
Yönetimde İnsan

Yönetimde İnsan, 2014’ten bu yana dijital çağın insan, kurum ve toplum üzerindeki etkilerini ele alan bağımsız bir yayın platformudur. Akademik derinliği ve güncel içgörüleri harmanlayarak, hem profesyonellere hem de meraklı zihinlere düşünme, sorgulama ve bağlantı kurma imkânı sağlar.

Linkler

  • Yönetimde İnsan Manifestosu
  • Neden Yazıyorum?
  • Yayın İlkeleri
  • Kopyalama Kuralları Sözleşmesi
  • BM Küresel İlkeler Sözleşmesi
  • İletişim

Linkler

  • Dijitalleşme
  • İşgücü
  • Kültür&Sanat
  • İnsan Yönetimi
  • Finans
  • Strateji&Liderlik
  • Toplum
  • Editör Seçimi

Eposta İletişim

  • [email protected]

Yönetimde İnsan – Tüm Hakları Saklıdır.

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?