Kobilerde Çalışan Bağlılığı
Çalışanların işlerine olan bağlılığı şirketlerin başarıları için önemli kriterlerden birisi olduğunu söylemeye gerek yok. Çalışanların işlerine olan bağlılığı artarsa işine olan sevgisi o kadar artar.
Tam olarak anlayabildik mi?
Araştırmalar diyor ki ; Çalışanların bağlılığını kazanabilen şirketler diğer şirketlere oranla daha fazla başarılı ve daha fazla gelir elde ettiği gözlemlenmiştir .
Kobilerde durum ne ?
Küçük şirketlerde çalışanlar yöneticilerini daha sık görüyor ve daha çok iletişim kurabiliyor. Böylece insani ilişkiler kurabilen personel, yöneticileri ulaşılmaz kılmıyor aksine yan odalarında çalışan biri olarak görüyor, böylece şirketler başarılı oluyor… Bu demek oluyor ki sonuç olarak küçük olmak büyük işler başaramayacağı anlamına gelmiyor asıl önemli olan ister büyük ister küçük şirket olsun yönetim ve çalışanların birbirleriyle olan uyumudur.
Çalışan bağlılığı ve sadakatin firma açısından her zaman çok faydalı olmadığı da bilinen bir gerçektir. Yeni geliştirilen iş kollarında ve yaratıcılık gerektiren pozisyonlarda çok düşük çalışan devrinin şirkete zararlı olduğu sonucu bulunmuştur. Çalışan devrinin azlığı şirketin performansının düşmesine ve değişen pazar koşullarının ayak uyduramamasına yol açar bir insanın aynı şirkette aynın pozisyonda uzun yıllar çalışması yaratıcılığını ve düşüncelerini öldürür.
Bu demek oluyor ki;
Belli bir rutine bağlanıldığı zaman yeni fikirlerden trendlerden yoksun kalınıyor yani aynı pozisyonda çalışan kişi artık hiç sorgulamadan kendini geliştirmeden standart bir şekilde aynı işi yapıyor. Y kuşağı çalışanların sadakat yapıları önceki kuşaklara benzemiyor
Eski kuşaklar daha bağlı yapıda çalışırken yeni kuşakları şirkete bağlamak oldukça zor görünüyor. Çünkü yeni kuşak çalışanlar daha eğitimli ve daha fazla kendilerinin farkındalar , bu sebeple her şirkette çalışmak istemiyorlar.
Çalışan bağlılığı yaratmak kolay bir iş değil, çok sayıda bileşeni var. Çalışan bağlılığı bir algı yönetimi sürecidir, bunları tanımlayıp daha doğru adımlar işleyip inşa etmek gerekiyor .
Bir kere daha ifade etmek gerekirse;
İnsanlar kurumları için değil, kurumlarla beraber çalışıyor. Bunu daha iyi anlayabilirsek daha güzel sonuçlar alabiliriz…