2019 -Mct İnsan Kaynakları Zirvesi- &And Now Week Haftası

Kaynak: ReportTürk
1.515

Management Centre Türkiye (MCT) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek iş ve teknoloji haftası “&NOW Business & Tech Week” 2-3 Mayıs tarihlerinde  Volkswagen Arena’da gerçekleşti.

Şüphesiz ki, teknoloji her an her yerde bulunuyor. İşleri ve işin doğasını her gün yeniden şekillendiriyor. İnsan kaynakları yönetimlerinin dijitalden anladığıyla olması gereken aynı değil. Bu sebeple bu kongreyi ve teknoloji haftasını çok önemsiyorum.Çünkü doğrudan insan kaynaklarını digitalde doğru konumlandırmayı hatırlatması bakımından bile mükemmel bir gelişme. Ayriyeten alanında global çapta uzman konuşmacılar olması ve her yıl temalarını değiştirmesinden dolayı düzenleme kurulundaki herkese teşekkür ediyorum.

Kısaca kongreden başlıkları paylaşayım, yıllar bazında ik zirvelerinin değerlendirmelerini bilimsel olarak yayınlama gibi bir düşüncem var. Umarım bilgilendirmeler sizlere de ilham olur…

Fütürist Yazar Richard Watson  yapay zeka ışığı altında insanın amacını ve potansiyelini yeniden keşfetmesi gerektiğini vurgulayarak, “Robotlara geçebilecek işler düşük uzmanlık gerektiren işler olacak. Yapay zeka yalnızca bir araç olacak. Tek başına değil, insanlarla birlikte bir anlamı olacak.  Teknolojilerin inanılmaz bir güç verdiği çağdayız, biz bu güçle ne yapmak istiyoruz ve kim olmak istiyoruz öncelikle bunu düşünmeliyiz ” yorumunu yaptı.

Şimdi değilse ne zaman? Sen değilsen kim?

“Teknolojiyi her yerden alabilirsiniz ama en önemlisi insan zekası ” diyen Management Centre Türkiye (MCT) Kıdemli Ortağı Tanyer Sönmezer, “Dijital dönüşüm bir kültür işi, köklerde başlayan bir şey… Eğer kültürünüz dijital dönüşüme uygun değilse o zaman bu iş olmuyor. Şirketinizde dijital dönüşüm senaryosunu yazmak istiyorsanız siz yazmalısınız ” dedi.

Dijital dönüşüm her köşe basında konuşulan bir konu. İşte bu da tarifi: %45 zihin, %25 insan, %20 uygulama ve %10 teknoloji.

Öte yandan kariyer.net ve grate place to work araştırmasına göre mobil adaylar nerede iş arıyor? sorusunun cevapları ilginç

yatak odasında %52

şimdiki işlerinde % 37

banyoda % 15.

Peter Wood ”Dijitalleşme bir sürücü güç haline geldi. Artık organizasyonlar adayları değil aynı zamanda adaylar da organizasyonu değerlendiriyor ” diye konuştu.

Andy Swann: “İyi bir çalışma ortamında otomasyon olmalı. Bu sayede insanlar, insanın en iyi yapabildiği işlere odaklanabilirler. Ama biz çalışma süremizin %30’unda mail yazıyoruz.” dedi.Ayrıca, insanlar mesleklerinden daha fazlasıdır. Kendinizi sadece mesleğinizle sınırlamayın!” dedi.

Devrim Aksu: ‘Gelecekte ne olacağını bilmediğimiz bir zaman için bugünden kolları sıvamak zorundayız.’ yorumunda bulundu.

Calum Chace, “Zekanın tanımını yapmak çok zor ama benim anladığım kadarıyla zeka, hedef odaklı adapte edilmiş davranış demektir. Bir kişinin bir hedefi varsa, bu hedefe yönelik öğrenme sürecinden geçebiliyorsa zeki demektir.” dedi.

Paul Hughes: “İnsanları motive etmek istediğimizde hemen her zaman önce ellerine (hand) odaklanıyoruz. Yeni ne verelim, hangi yeni işi atayalım? Oysa motivasyon en çok zihinde ve kalpte (head and heart) gerçekleşir. Bunun tohumlarını ise güçlü ilişkilerle atabilirsiniz.”

Ayla Ren Ateşli Hanımefendinin ifadesiyle: Online ol, sürekli öğren geliş, yıkın yeniden yapın, insan Kaynakları kendi içinde kalmamalı, Diğer pozisyonlarda da görev alın hello HR.

Net olarak şu vurgulandı kurumlar dönüşmeli yanı #upgrade vakti… bunu söylemekten öte kendi içlerinde hayata geçiren yönetimi  kutluyorum.

Bu arada #andnowweek #ikz2019 son konuşmasını Hale Caneroğlu yaptı. Sadece işin geleceği değil dünyanın geleceği dedi. “Business- Heart” – iş kalbi- sahibi olmamızı istedi. Yeni bir kavram daha…

3-5 Haziran 2020 tarihleri arasında  gerçekleşecek olan 25. İnsan Kaynakları Zirvesi’nin konsepti de, “Çevik Liderler – Çevik Şirketler | Agile Or Fragile olarak belirlendi.

Yeni yazılardan ve güncellemelerden hemen haberdar olmak için bildirimlere abone olun

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.